Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

ZRAZY Z GRZYBAMI

Z 1 kg. mięsa wykroić jak poprzednio zrazy, popieprzyć, posolić i otoczyć w mące, potem zaś obrumienić na maśle.

Oddzielnie ugotować 4 dk. suszonych grzybków (można też świeże grzyby dodać), pokrajać je drobno i przekładać niemi zrazy w niskim rondlu.

Następnie dusić na wolnym ogniu pod pokrywką, podlewając smakiem z grzybów.

Gdy zrazy są już miękkie, wlać do nich 1 szklankę śmietany, zmieszanej uprzednio z 1 łyżeczką mąki i kilka minut jeszcze podusić.

Zrazy z grzybami – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *