Teraz czytane
ZRAZY Z GRZYBAMI

ZRAZY Z GRZYBAMI

Z 1 kg. mięsa wykroić jak poprzednio zrazy, popieprzyć, posolić i otoczyć w mące, potem zaś obrumienić na maśle.

Oddzielnie ugotować 4 dk. suszonych grzybków (można też świeże grzyby dodać), pokrajać je drobno i przekładać niemi zrazy w niskim rondlu.

Następnie dusić na wolnym ogniu pod pokrywką, podlewając smakiem z grzybów.

Gdy zrazy są już miękkie, wlać do nich 1 szklankę śmietany, zmieszanej uprzednio z 1 łyżeczką mąki i kilka minut jeszcze podusić.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Zrazy z grzybami – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry