Teraz czytane
MÓZG WOŁOWY

MÓZG WOŁOWY

2 wołowe mózgi obrać z błoniu, posolić i włożyć do wrzącej wody z korzeniami, cebulą i solą.

Po chwili gotowania wcisnąć sok z 1 cytryny i gotować jeszcze 8 minut.

Następnie przyrządzić sos pomidorowy, korniszonowy, cebulowy, zalać nim pokrajane w plastry wystudzone mózgi i wstawić na parę minut do gorącego pieca.

Na wydaniu przybrać makaronem włoskim lub ryżem ugotowanym na sypko.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Mózg wołowy – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry