Teraz czytane
PULPETY DO ZUP OWOCOWYCH

PULPETY DO ZUP OWOCOWYCH

1 bułkę obetrzeć z przyrumienionej skórki i namoczyć w zimnem mleku.

Wyciśniętą z mleka, przepuścić przez maszynkę, dodać 2 żółtka, 2 łyżki cukru, łyżkę masła, odrobinę utartej skórki cytrynowej, szczyptę soli, oraz 2 dk. rodzynków.

Utrzeć te wszystko dokładnie, a przy końcu dodać 3 łyżki mąki i pianę z 2 jajek.

Po wymieszaniu robić małe kuleczki, wrzucać je na wrzącą wodę, gotować i minut i podawać do zup owocowych.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Pulpety do zup owocowych – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry