PASZTECIKI Z MIĘSA

Usmażyć cienkie placki jak na naleśniki (zob. Desery) rozłożyć, aby przestygły.

Pozostałe mięso rosołowe lub kawałek pieczeni wołowej przepuścić przez maszynkę, dodać pieprzu, soli, wbić 1 żółtko i 1 całe jajko, przysmażyć drobno pokrajaną cebulkę, zmieszać to wszystko razem i podsmażyć jeszcze chwilę na ogniu.

Następnie smarować naleśniki farszem, zwijać każdy w rulon, zamoczyć w rozbitem uprzednio jajku, obsypać tartą bułeczką i obsmażyć na patelni na gorącem maśle.

Podawać na gorąco do barszczu, rosołu lub jako przystawkę.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 1

Paszteciki z mięsa – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry