PASZTECIKI Z MIĘSA
przez Redakcja ABC Gotowanie
22 lutego 2014
Usmażyć cienkie placki jak na naleśniki (zob. Desery) rozłożyć, aby przestygły.
Pozostałe mięso rosołowe lub kawałek pieczeni wołowej przepuścić przez maszynkę, dodać pieprzu, soli, wbić 1 żółtko i 1 całe jajko, przysmażyć drobno pokrajaną cebulkę, zmieszać to wszystko razem i podsmażyć jeszcze chwilę na ogniu.
Następnie smarować naleśniki farszem, zwijać każdy w rulon, zamoczyć w rozbitem uprzednio jajku, obsypać tartą bułeczką i obsmażyć na patelni na gorącem maśle.
Podawać na gorąco do barszczu, rosołu lub jako przystawkę.
Zobacz również
Paszteciki z mięsa – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.