Teraz czytane
POTRAWKA Z PULARDY

POTRAWKA Z PULARDY

Pulardę oskubaną, wypaproszoną i oczyszczoną, umyć, pokrajać na ćwiartki, dodać 20 dk. rozmaitej włoszczyzny, 2 cebule i gotować w wodzie do miękkości.

Gdy już jest miękka, dołożyć 1 łyżkę masła utartą z łyżeczką mąki, zaprawić tern rosół, w którym się pularda gotuje, wlać 1 szklankę śmietany i dusić jeszcze 20 minut.

Do pulardy ze śmietaną podaje się kaszkę krakowską lub ryż na sypko.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Potrawka z pulardy – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry