Teraz czytane
BOCZEK Z CHRZANEM

BOCZEK Z CHRZANEM

3/4 kg. boczku wieprzowego (z młodego wieprzka) ugotować z włoszczyzną, cebulą 3 ziarnkami pieprzu,  1 1/2 list. bobkowym i solą.

Gdy miękki, wyjąć na półmisek, pokrajać w plastry, obłożyć tartym chrzanem i kartoflami pure i gorący wydać na stół.

Rosół, w którym się boczek gotował, można zużyć jako doskonały smak do barszczu lub grochowej zupy.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Boczek z chrzanem – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry