Teraz czytane
KIEŁBASA SMAŻONA

KIEŁBASA SMAŻONA

1 kg. kiełbasy umyć dokładnie, zalać 2 szklankami wody i ugotować.

Następnie podłożyć 2 łyżki masła lub szmalcu i smażyć kiełbasę do zrumienienia.

Jeżeli chcemy, żeby kiełbasa była z sosem, wsypujemy do niej 2 łyżki tartego chleba, 1 drobno usiekaną cebulę, kilka korniszonów i wlewamy 1/4 szklanki octu.

Dobrze jest wlać jeszcze z 1 łyżkę karmelu i wszystko to razem zagotować.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Kiełbasa smażona – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry