Teraz czytane
PULPETY Z DROBIU

PULPETY Z DROBIU

Obrać mięso z drobiu pieczonego lub duszonego, przepuścić je przez maszynkę, dodać jedną bułkę, namoczoną w mleku i wyciśniętą, posolić, włożyć łyżkę masła, 2 jajka i odrobinę pieprzu.

Utrzeć to wszystko w glinianej miseczce, dodać pianę z 1 białka i troszkę siekanego drobno koperku.

Z masy tej robi się również kuleczki, otacza w mące lub tartej bułce i gotuje na rosole albo na wodzie.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Pulpety z drobiu – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry