Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

ZUPA GRZYBOWA

Nastawić na smak 30 dk. jarzyn, dodając 5 dk. suszonych grzybów dobrze umytych.

Gdy się zupa ugotuje, wyjąć grzybki, pokrajać je w drobne paseczki, zupę zaprawić łyżką masła z odrobiną mąki i grzybki z powrotem do niej wrzucić, razem z ugotowanymi osobno perłowemi krupkami.

Zupę grzybową można zaprawić 1 szki. kwaśnej śmietany, lecz wtedy nie należy już robić zasmażki z masła i mąki.

Zupa grzybowa – przepis pochodzi z książki – Jak gotować dobrze smacznie  i tanio”, rok wydania: 1935.

 

 

Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *