Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

NALEŚNIKI Z MIĘSEM

20 dkg. wołowego mięsa (może być pół na pół z cielęciną lub z wieprzowiną) zmielić na maszynce.

Oddzielnie usiekać kilka gotowanych grzybków.

Podsmażyć drobno usiekaną cebulkę na łyżce masła i wrzucić na masło zmielone mięso wraz z grzybkami.

Dosypać trochę pieprzu, posolić do smaku i chwilę mieszając, dusić.

Gdy mięso wysmażone, wystudzić je i smarować naleśniki, poczem podsmażać je na słonince.

Do naleśników z mięsem podaje się sos korniszonowy, jeśli kto lubi grzybki marynowane lub rydze.

Naleśniki z mięsem – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *