Teraz czytane
KRUCHE CIASTKA Z MALINAMI

KRUCHE CIASTKA Z MALINAMI

3 łyżki masła utrzeć na piankę z łyżką mączki cukrowej.

Następnie dodać skórki cytrynowej, pół łyżki kwaśnej śmietany i mąki w miarę potrzeby, tak by ciasto było wolne.

Gdy dobrze wyrobione, nakładać do foremek i piec. Po upieczeniu wyrzucić ciastka z foremek, nakładać w nie świeżych malin.

Ubić na krem słodką śmietankę i przebrać kremem maliny. Zamiast malin można do kruchych babeczek nałożyć świeżych poziomek, truskawek, albo też konfitur.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Kruche ciastka z malinami – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry