Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

BARANINA Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ

1 kg. baraniny ugotować w wodzie, dodając 20 dk. pokrajanej włoszczyzny.

Trzeba gotować tak długo, aż baranina zmięknie.

Następnie 1 główkę włoskiej kapusty sparzyć wrzątkiem, uprzednio drobno poszatkowawszy, na dno rondla położyć kilka plasterków słoniny, następnie warstwami kapustę i pokrajaną w plastry ugotowaną baraninę.

Zalać to wszystko rosołem, w którym się baranina gotowała i dusić do miękkości.

Wówczas posypać trochę mąką, jeszcze kilka minut podusić, wyjąć baraninę i kapustę na półmisek i oblać sosem pomidorowym.

Baranina z kapustą włoską – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *