Teraz czytane
BARANINA Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ

BARANINA Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ

1 kg. baraniny ugotować w wodzie, dodając 20 dk. pokrajanej włoszczyzny.

Trzeba gotować tak długo, aż baranina zmięknie.

Następnie 1 główkę włoskiej kapusty sparzyć wrzątkiem, uprzednio drobno poszatkowawszy, na dno rondla położyć kilka plasterków słoniny, następnie warstwami kapustę i pokrajaną w plastry ugotowaną baraninę.

Zalać to wszystko rosołem, w którym się baranina gotowała i dusić do miękkości.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Wówczas posypać trochę mąką, jeszcze kilka minut podusić, wyjąć baraninę i kapustę na półmisek i oblać sosem pomidorowym.

Baranina z kapustą włoską – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry