Teraz czytane
ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY

ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY

1 1/2 litra rosołu ugotować na 1 kg. mięsa, dodając obficie wszelkiej włoszczyzny. Gdy się rosół gotuje trzeba go dokładnie zeszumować. Niewielką główeczkę włoskiej kapusty pokrajać na ćwiartki, wyciąć głąby i sparzyć gotującą wodą. Gdy rosół się ugotuje należy go przecedzić, dodać pokrajane w plasterki kartofle i ugotowaną uprzednio w rosole kapustę. Po ugotowaniu kartofli zupa jest gotowa. Zupę tę podaje się bez dodatków.

Zupa z włoskiej kapusty – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

GRZYBEK ZWYCZAJNY przepis

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 13

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry