Teraz czytane
SCHAB PO WIEDEŃSKU

SCHAB PO WIEDEŃSKU

1 1/2 kg. możliwie nietłustego schabu, dobrze zbić i skropić gorącym octem, poczem zostawić na 2 godziny.

Następnie posolić go, obsypać kminkiem, włożyć na brytfannę i wsunąć do pieca, podłożywszy uprzednio 2 łyżki smalcu.

Gdy schab się zrumieni, dodać pokrajaną w plastry 1 cebulę i posypać go mąką, przyczem ciągle polewać sosem, który z siebie puści i piec, dopóki nie będzie zupełnie miękki.

Następnie pokrajać schab w plastry, ułożyć na półmisku i podawać z kartoflami i kapustą.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Schab po wiedeńsku – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry