Teraz czytane
KOTLETY WIEPRZOWE SIEKANE

KOTLETY WIEPRZOWE SIEKANE

Kotlety wieprzowe siekane robi się w ten sam sposób, jak kotlety siekane z wołowiny, należy tylko zwracać uwagę, aby mięso na kotlety siekane nie było za tłuste.

Są o wiele smaczniejsze, gdy dodać na 2/3 mięsa wieprzowego 1/3 cielęciny.

Po usmażeniu na maśle lub szmalcu, kotlety wieprzowe siekane podaje się z jakimś pikantnym sosem (ob. Sosy).

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Kotlety wieprzowe siekane – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry