Teraz czytane
KAPUSTA KISZONA Z GRZYBAMI

KAPUSTA KISZONA Z GRZYBAMI

1 kg. kiszonej kapusty sparzyć ukropem, odcedzić, zalać 2 szklankami gorącej, gotowanej wody, posolić i gotować pod przykryciem.

Oddzielnie gotować z 10—12 grzybków i od czasu do czasu dolewać smaku z grzybów do gotującej się kapusty.

Gdy grzyby są miękkie odcedzić smak pozostały do kapusty, grzybki drobno posiekać i również wrzucić do kapusty.

Gdy kapusta ugotowana, zaprawić ją zaprażką ze słoninki, dodać przesmażoną, drobno usiekaną cebulę i chwilę jeszcze pogotować. Jeśli kto lubi można do niej dodać odrobinę pieprzu.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Kapusta kiszona z grzybami – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry