Teraz czytane
SALSEFJA

SALSEFJA

Jest to doskonała, bardzo pożywna zimowa jarzyna, podobna z wyglądu do pietruszki.

1 kg. salsefji oskrobać, wymyć w letniej wodzie, do której dolewa się trochę octu, i pokrajać na kilkucentymetrowe kawałki.

Następnie wrzucić ją na kipiącą wodę, dodać soli, cukru i łyżeczkę masła.

Po ugotowaniu, gdy salsefja miękka, odcedzić wodę, ułożyć na salaterce i oblać po wierzchu masłem, zrumienionem z tartą bułką.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Salsefja – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry