Teraz czytane
GULASZ

GULASZ

gulasz

1 kg. mięsa wołowego pokrajać w kostkę, wrzucić do rondla, dodając 2 łyżki masła, albo 5 dk. słoniny, dodać 1 drobno pokrajana cebulę, przesmażoną uprzednio na ma­śle, wrzucić ząbek czosnku, podlać 3 łyżkami wody i dusić pod pokrywką na wolnym ogniu 1/2 godziny.

Gdy już gulasz jest prawie uduszony wsypać doń 1 łyżkę mąki, szczyptę pieprzu, posolić, dodać trochę papryki i szklankę rosołu.

Wszystko to razem musi się dusić jeszcze 15 minut.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 12

Gulasz – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry