Teraz czytane
KROKIETY Z JARZYN

KROKIETY Z JARZYN

20 dk. rozmaitych jarzynek i 10 dk. obranych kartofli, udusić w rondelku z 2 łyżkami masła, przetrzeć przez durszlak, dodać 1 całe jajko, łyżkę tartej bułki, 1/2 cebulki, przesmażonej uprzednio na maśle, trochę soli i pieprzu.

Wymieszać to wszystko dokładnie, otoczyć w tartej bułce i smażyć kuleczki na patelni.

Krokiety takie podaje się do czerwonego barszczu, rosołu lub cielęciny.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Krokiety z jarzyn – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry