Teraz czytane
SZNYCLE CIELĘCE PO CESARSKU

SZNYCLE CIELĘCE PO CESARSKU

Z 1 kg. cielęciny (może być sznyclówka albo dyszek) wykrajać cienkie sznycle, dokładnie je zbić, każdy naszpikować słoninką, posolić, obsypać mąką i rzucić na patelnię na gorące masło.

Gdy się zrumienią, przełożyć je z patelni do rondla, zalać 1 szklanką kwaśnej śmietany rozrobionej z 1/2 łyżeczką mąki, wcisnąć sok z 1 cytryny i wsypać łyżeczkę cukru i trochę utartej skórki cytrynowej, poczem dusić pod pokrywką 20 minut.

Sznycle cielęce po cesarsku – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry