Teraz czytane
KOTLETY BARANIE SIEKANE

KOTLETY BARANIE SIEKANE

Sposób I.

1 kg. baraniny (dyszek lub łopatka) przepuścić przez maszynkę, uprzednio dokładnie obrawszy z żył, posolić, popieprzyć, dodać 2 żółtka, 2 bułki namoczone poprzednio w mleku i przepuszczone przez maszynkę, 1 ząbek roztartego czosnku, 1 łyżkę masła przesmażonego z cebulką i pianę ubitą z 2 białek.

Wszystko to dobrze wyrobić na jednolite ciasto, uformować podłużne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i wrzucić na patelnię na rozpalone masło.

Smażyć najwyżej 15 minut.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Podaje się do nich sos pomidorowy.

Kotlety baranie siekane – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry