Teraz czytane
FASOLKA SZPARAGOWA NA KWAŚNO

FASOLKA SZPARAGOWA NA KWAŚNO

3/4 kg. fasolki szparagowej (może być i starsza) oczyścić dokładnie z włókien, wymyć i pokrajać w 2 cm. paseczki.

Następnie zalać ją wodą, posolić, dodać łyżkę masła i gotować pod nakryciem do miękkości.

Gdy miękka, wcisnąć soku z pół cytryny, dodać cukru do smaku, wlać szklankę zaprawionej łyżką mąki śmietany i kilka razy zagotować.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Fasolka szparagowa na kwaśno – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry