Teraz czytane
GĘSIE WĄTRÓBKI SMAŻONE

GĘSIE WĄTRÓBKI SMAŻONE

5 gęsich wątróbek namoczyć w słodkiem mleku, pozostawiając je w niem na 2—3 godziny.

Następnie wą­tróbki pokrajać w plastry, otoczyć w mące, obrumienić na gorącem ma­śle i wstawić do pieca na 10 minut. Można wrzucić do smażenia 2 małe cebulki pokrajane w plastry.

Wątróbki soli się dopiero wówczas, gdy są prawie gotowe, bo inaczej stwardnieją.

Zobacz również
zupa szczawiowa

Gęsie wątróbki smażone – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry