Teraz czytane
SZCZUPAK W SOSIE CHRZANOWYM

SZCZUPAK W SOSIE CHRZANOWYM

3/4 kg. szczupaka po oczyszczeniu i wypaproszeniu pokrajać w kawałki, zalać wystudzonym rosołem z jarzyn i korzeni, dodać cebulę i głowę szczupaka i gotować na wolnym ogniu około 40 minut.

W międzyczasie przygotować sos chrzanowy (ob. Sosy) i zalać nim ułożonego na półmisku szczupaka.

Oddzielnie podać przysmażane knedelki kartoflane.

Podobnie gotuje się i inne ryby do sosu chrzanowego, czy też jakiegoś innego.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Szczupak w sosie chrzanowym – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry