Teraz czytane
STRUDEL Z JABŁKAMI

STRUDEL Z JABŁKAMI

Pół kilo obranych jabłek pokrajać na cienkie plasterki, zmieszać z 5 dkg. rodzynków i okładać cienko na przygotowane ciasto strudlowe.

Gdy jabłka ułożone, posypać je grubo cukrem, sproszkowaną waniiją lub cynamonem i tartą bułeczką.

Następnie skropić roztopionem masłem, zwinąć i wstawić do pieca.

W ten sam sposób można przygotować strudel z innemi owocami jak np. wiśniami, czereśniami, śliwkami. Owoce te należy oczyścić z pestek i przekroić na połówki.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Strudel z jabłkami – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry