Teraz czytane
PIECZEŃ BARANIA Z SOSEM CHRZANOWYM

PIECZEŃ BARANIA Z SOSEM CHRZANOWYM

1 kg. baraniny (dyszka) obrać z łoju, wyżyłować, sparzyć wrzątkiem, natrzeć czosnkiem i solą, włożyć na rozpalone 2 łyżki masła i piec na ostrym ogniu.

Pieczeń taką powinno się trzymać w piecu mniej więcej około 2 godzin.

Gdy już miękka, wyjąć, pokrajać, ułożyć na metalowym pół­misku, zalać sosem chrzanowym (ob. Sosy) i wstawić na 10 minut do pieca, poczem na tym półmisku wydać na stół, obłożywszy obsmażanemi kartoflami.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Pieczeń barania z sosem chrzanowym – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry