Teraz czytane
KUROPATWY PIECZONE

KUROPATWY PIECZONE

3 średnie kuropatwy oskubać, opalić, wypaproszyć i wymyć dokładnie.

Następnie naszpikować 15 dk. słoniny, posolić w środku, położyć na brytfannie, dodać 2 łyżki masła i piec 20—25 minut, ciągle masłem polewając.

Na krótko przed wydaniem obsypać tartą bułeczką, przyrumienić jeszcze i wyłożyć na półmisek, krając na dwie połowy.

Podaje się do nich kompoty albo też konfitury z boró­wek.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Kuropatwy pieczone – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry