Teraz czytane
KOTLETY WIEPRZOWE

KOTLETY WIEPRZOWE

1 kg. nietłustego schabu pokrajać na kotlety, pozostawiając przy każdym kotlecie kostkę (żeberko), następnie kotlety zbić i posolić.

Na talerzyku rozbić jajko, posmarować niem kotlety po obydwu stronach, otoczyć w tartej bułce i wrzucić na patelnię na rozpalone masło lub szmalec, poczem smażyć szybko na dużym ogniu, aby nie wyschły, tylko żeby się równo wysmażyły.

Podaje się kotlety wieprzowe z kartoflami i kapustą, albo z jakimś sosem.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Kotlety wieprzowe – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry