Teraz czytane
SZNYCLE NATURALNE

SZNYCLE NATURALNE

3/4 kg. sznyclówki umyć, pokrajać w duże plastry, każdy plaster dokładnie rozbić, posolić, otoczyć w mące i zrumieniwszy szybko na gorącem maśle, smażyć na wolnym ogniu 15 min.

Następnie ułożyć je na półmisku, na każdy sznycel położyć cienki plasterek cytryny i kawałeczek szczypiorkowego masła, zaś do masła, na którem się sznycle smażyły, wlać 2 łyżki buljonu i polać niem sznycle.

Do sznycli podaje się kartofle pure lub smażone, marchewkę, sałatę zieloną, sałatkę z kiszonej kapusty lub duszoną kapustę czerwoną.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Sznycle naturalne – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry