Teraz czytane
NALEŚNIKI Z MIĘSEM

NALEŚNIKI Z MIĘSEM

20 dkg. wołowego mięsa (może być pół na pół z cielęciną lub z wieprzowiną) zmielić na maszynce.

Oddzielnie usiekać kilka gotowanych grzybków.

Podsmażyć drobno usiekaną cebulkę na łyżce masła i wrzucić na masło zmielone mięso wraz z grzybkami.

Dosypać trochę pieprzu, posolić do smaku i chwilę mieszając, dusić.

Gdy mięso wysmażone, wystudzić je i smarować naleśniki, poczem podsmażać je na słonince.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Do naleśników z mięsem podaje się sos korniszonowy, jeśli kto lubi grzybki marynowane lub rydze.

Naleśniki z mięsem – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry