Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

PIEROŻKI Z MASĄ ORZECHOWĄ LUB MIGDAŁOWĄ

Sporządzamy masę orzechową lub migdałową według przepisów do przekładania tortów.

Wycięte z ciasta kwadraty smarujemy świeżem masłem, poczem nakładamy po trochę przygotowanej masy.

Po zwinięciu napełnionego ciasta w podłużne rożki, smarujemy je roztopionem masłem i wkładamy do pieca.

Po upieczenia pudrujemy je mączką cukrową z wanilją i ciepłe wydajemy na stół.

Jest to bardzo stosowny deser do postnych obiadów.

Pierożki te smakują również znakomicie do kawy i herbaty.

Pierożki z masą orzechową lub migdałową – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *