Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

NALEŚNIKI Z KAPUSTĄ

Pół główki kapusty obgotować w posolonej wodzie. Po odcedzeniu pozostawić ją na chwilę na durszlaku, by dobrze z wody ociekła.

Potem pokrajać na drobne kawałki i zemleć na maszynce.

Podsmażyć pół drobno usiekanej cebuli na 2-ch łyżkach masła, wrzucić na masło zmielona kapustę i dusić przez pół godziny, mieszając, by się nie przypaliła.

Bardzo wskazanem jest dodać dla smaku 1 dkg. ugotowanych i posiekanych grzybków oraz trochę miałkiego pieprzu.

Gdy kapusta dobrze wysmażona odstawić ją by ostygła, następnie smarować naleśniki i obsmażać je na maśle.

Naleśniki z kapustą – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *