Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

Jednorazowe naczynia, na których chce się jeść

Naczynia jednorazowego użytku kojarzą się z imprezami pod gołym niebem, kiepskim materiałem i jeszcze gorszym wzornictwem. Jednorazowe naczynia Wasara pochodzące z Japonii są kompletnym przeciwieństwem tego przekonania – są prześliczne, delikatne i z powodzeniem zastąpią nawet porcelanę na świąteczny stół.


Kolekcja naczyń Wasara powstała z miłości do środowiska i klasycznego, japońskiego wzornictwa. Wykonane z roślinnej pulpy talerze, czarki i sztućce symbolizują życie w zgodzie z naturą i dbałość o przyrodę, a ich kształty nawiązują do klasycznej, japońskiej porcelany. Ich tekstura do złudzenia przypomina papuier czerpany, a dzięki zaawansowanej technologii wyrobu można nadawać im fantazyjne, zaokrąglone i faliste kształty.

#WASARA #wasaraofficial #tableware #compostable #sustainable #Japan

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika WASARA (@wasaraofficial)

#WASARA #wasaraofficial #tableware #compostable #sustainable #Japan

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika WASARA (@wasaraofficial)

#WASARA #wasaraofficial #tableware #compostable #sustainable #Japan

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika WASARA (@wasaraofficial)

Do wykonania naczyń Wasara wykorzystuje się produkty uboczne wytwarzania cukru trzcinowego i bambusowe włókna. Materiały zamieniają się w roślinną pulpę, która następnie wtłaczana jest do form, gdzie poddana działaniu wysokiego ciśnienia jest hydrolizowana i kształtowana. Gotowe jednorazowe naczynia są wodo- i tłuszczoodporne, więc można jeść z nich dowolne danie lub pić wybrany napój, również ciepły. Po zużyciu talerze można wyrzucić lub wrzucić do kompostownika – rozłożą się w ciągu 90 dni.

filiżanka wasara

talerze wasara2

kubek wasara

nóż wasara

czarka wasara

talerze wasara

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *