Jednorazowe naczynia, na których chce się jeść

Jednorazowe naczynia, na których chce się jeść 1
Naczynia jednorazowego użytku kojarzą się z imprezami pod gołym niebem, kiepskim materiałem i jeszcze gorszym wzornictwem. Jednorazowe naczynia Wasara pochodzące z Japonii są kompletnym przeciwieństwem tego przekonania – są prześliczne, delikatne i z powodzeniem zastąpią nawet porcelanę na świąteczny stół.


Kolekcja naczyń Wasara powstała z miłości do środowiska i klasycznego, japońskiego wzornictwa. Wykonane z roślinnej pulpy talerze, czarki i sztućce symbolizują życie w zgodzie z naturą i dbałość o przyrodę, a ich kształty nawiązują do klasycznej, japońskiej porcelany. Ich tekstura do złudzenia przypomina papuier czerpany, a dzięki zaawansowanej technologii wyrobu można nadawać im fantazyjne, zaokrąglone i faliste kształty.

#WASARA #wasaraofficial #tableware #compostable #sustainable #Japan

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika WASARA (@wasaraofficial)

#WASARA #wasaraofficial #tableware #compostable #sustainable #Japan

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika WASARA (@wasaraofficial)

#WASARA #wasaraofficial #tableware #compostable #sustainable #Japan

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika WASARA (@wasaraofficial)

Do wykonania naczyń Wasara wykorzystuje się produkty uboczne wytwarzania cukru trzcinowego i bambusowe włókna. Materiały zamieniają się w roślinną pulpę, która następnie wtłaczana jest do form, gdzie poddana działaniu wysokiego ciśnienia jest hydrolizowana i kształtowana. Gotowe jednorazowe naczynia są wodo- i tłuszczoodporne, więc można jeść z nich dowolne danie lub pić wybrany napój, również ciepły. Po zużyciu talerze można wyrzucić lub wrzucić do kompostownika – rozłożą się w ciągu 90 dni.

filiżanka wasara

talerze wasara2

Zobacz również
Jak stworzyć niesamowity tort leśny mech? 5

kubek wasara

nóż wasara

czarka wasara

talerze wasara

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry