Teraz czytane
PRZEPIÓRKI PIECZONE

PRZEPIÓRKI PIECZONE

6 przepiórek oskubać, opalić, oczy­ścić, dokładnie wymyć, obłożyć 15 dk. pokrajanej w cienkie plastry słoniny, włożyć na brytfannę, podłożyć 1 łyż­kę masła i wsunąć do piecyka.

Piec się powinny najwyżej 20 minut.

Na krótko przed wydaniem obsypać tartą bułką, przyrumienić, wyłożyć na półmisek, przybrać każdą przepiórkę słoninką, w której się piekła i podać.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Przepiórki pieczone – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry