Teraz czytane
POTRAWKA Z INDYKA

POTRAWKA Z INDYKA

Oskubanego i wypaproszonego indyka porąbać na części, włożyć do dużego rondla, zalać 2 szklankami wody, dodać 2 łyżki masła, kilka całych pieczarek obranych i dusić tak długo, aż indyk będzie miękki.

Po uduszeniu wyjąć go, sos przecedzony zaprawić 2 żółtkami, dodać 1 łyżkę rakowego masła, rozmieszać, włożyć do sosu pokrajane kawałki indyka, rozgrzać na ogniu, wyjąć indyka na półmisek, zalać sosem i przybrać uduszonemi pieczarkami, rakowemi szyjkami, szparagami, lub kartoflami.

Potrawka z indyka – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry