Teraz czytane
LIN W ŚMIETANIE

LIN W ŚMIETANIE

3/4 kg. drobnych linów dokładnie oczyścić, wypatroszyć, osolić i włożyć do rondla, podłożyć łyżkę masła i wlać szklankę śmietany rozmieszanej z odrobiną cukru i sokiem z pół cytryny.

Gotować je 25 minut, poczem wybrać na półmisek i polać sosem, w którym się gotował.

Po wierzchu posypać świeżym, drobno usiekanym koperkiem.

Oddzielnie podaje się młode kartofle lub knedelki kartoflane.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Lin w śmietanie – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry