KOTLETY Z INDYKA
przez Redakcja ABC Gotowanie
18 lutego 2014
Z 2 piersi indyczych obrać mięso, usiekać je drobniutko, rozetrzeć na masę, wbić 2 żółtka, dodać 2 łyżki masła, pianę z 1 białka, posolić, dokładnie wszystko wymieszać i wyrobić małe kotleciki.
Następnie brytfannę wysmarować masłem, ułożyć na niej kotlety i wsunąć na 20 minut do pieca.
Gdy kotlety się zarumienią, skropić je sokiem cytrynowym, poczem wsunąć jeszcze na kilka minut do pieca.
Gdy są już gotowe, wyjąć z brytfanny, ułożyć na półmisku i przybrać kilkoma gatunkami jarzyn jak npp.: groszek zielony, kalafiorki itp.
Zobacz również
Oddzielnie podać zieloną sałatę.
Kotlety z indyka – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.
Tagi