Teraz czytane
KOTLETY Z INDYKA

KOTLETY Z INDYKA

Z 2 piersi indyczych obrać mięso, usiekać je drobniutko, rozetrzeć na masę, wbić 2 żółtka, dodać 2 łyżki masła, pianę z 1 białka, posolić, dokładnie wszystko wymieszać i wyrobić małe kotleciki.

Następnie brytfannę wysmarować masłem, ułożyć na niej kotlety i wsunąć na 20 minut do pieca.

Gdy kotlety się zarumienią, skropić je sokiem cytrynowym, poczem wsunąć jeszcze na kilka minut do pieca.

Gdy są już gotowe, wyjąć z brytfanny, ułożyć na półmisku i przybrać kilkoma gatunkami jarzyn jak npp.: groszek zielony, kalafiorki itp.

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Oddzielnie podać zieloną sałatę.

Kotlety z indyka – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry