Teraz czytane
SZNYCLE PO WIEDEŃSKU

SZNYCLE PO WIEDEŃSKU

Z 1 kg. cielęciny wykrajać sznycle, aby w każdym została kostka, cieniutko rozbić, uformować, posolić, pokropić sokiem z cytryny, umaczać w rozbitem jajku, otoczyć w bułeczce tartej, wrzucić na patelnię na gorące masło, zrumienić prędko, i smażyć na wolnym ogniu 15 minut.

Następnie wyłożyć je na półmisek przybrać sznycle dookoła smażonemi kartoflami, a na każdym sznyclu poukładać cienkie plasterki cytryny, na każdym zaś plasterku położyć kawałek świeżego masła.

Sznycle po wiedeńsku – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry