Teraz czytane
ZUPA RYBNA KRÓLEWSKA

ZUPA RYBNA KRÓLEWSKA

ZUPA RYBNA KRÓLEWSKA 11

15 dkg ryżu ugotować z łyżką masła tak, aby był miękki. 1/2 kg ryby, może być szczupak albo sandacz — usmażyć na maśle, później obrać mię­so z ości, przepuścić przez maszynkę razem z 3 żółtkami ugotowanymi na twardo.

Następnie rybę i jajka wymieszać z wystudzonym ryżem, przetrzeć wszystko przez durszlak i wrzucić do uprzednio ugotowanego smaku na włoszczyźnie.

Zupę posolić, jeszcze raz zagotować i wlać do wazy, później zaś przed samem podaniem wrzucić do zupy grzanki z pszennego chleba lub bułki.

 

ZUPA RYBNA KRÓLEWSKA – tradycyjny polski przepis

 

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry