Teraz czytane
KUROPATWY NADZIEWANE

KUROPATWY NADZIEWANE

Oczyszczone kuropatwy nadziać farszem następującym: 15 dk. świeżej słoniny przepuścić przez maszynkę razem z podróbkami z kuropatw, dodać 2 pieczarki drobno usiekane, szczyptę soli i szczyptę pieprzu.

Wszystko to dokładnie wymieszać, nadziać tą masą kuropatwy, owinąć je plastrami słoniny i piec 20 minut w piecu na brytfannie, uważając żeby nie wyschły.

Kuropatwy takie można podawać z sosem pieczarkowym lub truflowym (zob. Sosy).

Zobacz również
Śląskie specjały: Przewodnik po regionalnych produktach 11

Kuropatwy nadziewane – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry