Teraz czytane
Ratafia – wyjątkowa nalewka wieloowocowa

Ratafia – wyjątkowa nalewka wieloowocowa

Ratafia – wyjątkowa nalewka wieloowocowa 11

Ratafia, czyli nalewka wieloowocowa, jest powszechnie uważana za królową wśród nalewek. Nie bez przyczyny – jej niepowtarzalny słodki i owocowy smak zachwyci każdego, nawet prawdziwych koneserów alkoholi.

Ratafia – królowa nalewek

Każdy, kto choć raz spróbował nalewki Sudeckiej Ratafia, z pewnością zapamiętał jej wyjątkowy smak i aromat. Ten niezwykły trunek został przygotowany według tradycyjnej receptury ze starannie wyselekcjonowanych sezonowych owoców. Do stworzenia nalewki wykorzystuje się aromatyczne owoce aronii, derenia jadalnego, pigwowca japońskiego, wiśnie oraz żurawinę.

Najwyższa jakość i tradycyjna receptura

Nalewka Ratafia to tradycyjny lokalny wyrób o najwyższej jakości. Wytwarzana jest na bazie najczystszego polskiego spirytusu ziemniaczanego. Oprócz niezwykłych walorów smakowych jej dodatkowym atutem jest także wysoka zawartość witaminy C. Chociaż można się nią delektować o każdej porze roku, to wyjątkowo dobrze sprawdzi się dzięki w okresach, w których organizm jest w większym stopniu narażony na osłabienie oraz infekcje. Warto wiedzieć, że nasza Ratafia jest również cennym źródłem witamin i pierwiastków mineralnych, dzięki czemu pozytywnie wpływa na układ odpornościowy.

Ratafia – wyjątkowa nalewka wieloowocowa 17

Niezwykłe właściwości owoców

Owoce, które wykorzystaliśmy do stworzenia Nalewki Sudeckiej Ratafii, słyną ze swoich licznych prozdrowotnych właściwości. Aronia pomaga na przykład podnieść ogólną odporność organizmu, jednocześnie działając wzmacniająco na naczynia krwionośne, uszczelniając ich ścianki i regulując przepustowość, co pomaga obniżyć ciśnienie tętnicze. Z kolei dereń jadalny zawiera w swoim składzie między innymi żelazo, potas, miedź, cynk, fosfor, mangan oraz wapń. Pomaga też łagodzić dolegliwości żołądkowe. Natomiast pigwowiec japoński odznacza się silną aktywnością antyoksydacyjną oraz wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwskurczowe, wspomagające układ odpornościowy oraz przeciwbakteryjne. To wszystko zamknięte jest w butelce nalewki.

Nalewka wieloowocowa Ratafia na każdą okazję

Miłośnicy lekko słodkich, głębokich smaków z pewnością wiedzą, że Ratafia sprawdzi się na każdą okazję, dlatego zawsze warto mieć ją swoim w domowym barku. Przyjazd niespodziewanych gości? A może długi zimowy i spokojny wieczór? Bez względu na okoliczności, nalewka wieloowocowa będzie doskonałym uzupełnieniem kolacji czy miłego spotkania towarzyskiego. Jej zachwycający owocowy smak oraz aromat w każdej chwili będzie mógł przypomnieć nam o ciepłych letnich wieczorach, nawet gdy za oknem ziąb i deszcz.

Zobacz również
Mięso drobiowe – właściwości i wartości odżywcze 15

Ratafia, czyli wyjątkowy prezent dla bliskiej osoby

Nalewka Sudecka Ratafia świetnie sprawdzi się jako podarunek dla bliskiej osoby. Jej niezwykły smak przypadnie do gustu zarówno koneserom, jak i amatorom. Jeżeli zbliża się dzień babci, urodziny mamy lub ważna rocznica, Ratafia będzie idealnym wyborem na każdą z tych okazji! Ciekawą możliwością jest wykonywanie ozdobnego grawera lub nadruku na skrzynce. Z takim dodatkiem prezent z pewnością nabierze indywidualnego, niezwykłego charakteru.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry