Teraz czytane
Kartonowe opakowania cukiernicze

Kartonowe opakowania cukiernicze

Kartonowe opakowania cukiernicze 11

Pudełka na torty wykonane z tektury są coraz bardziej popularne w świecie cukiernictwa. Wybór takich opakowań niesie ze sobą wiele zalet dla środowiska, ale również dla praktycznego użytkowania. Karton jest lekki oraz wytrzymały, bardzo dobrze sprawdza się podczas transportu czy przechowywaniu tortów i ciast.

Pudełko dopasowane dla Twojego tortu – szeroki wybór rozmiarów i modeli

Obecnie na rynku dostępnych jest wiele różnych modeli opakowań oraz rozmiarów, musisz jednak pamiętać o paru kwestiach i wiedzieć na co zwrócić uwagę:

  • Odpowiedni rozmiar opakowania – dobierz pudełko na tort pod wymiary podkładu, którego użyjesz do tortu. Podkład powinien być parę centymetrów większy niż średnica tortu, by umożliwić łatwe przeniesienie deseru oraz jego estetyczny wygląd. Natomiast opakowanie powinno już być takich samych wymiarów jak podkład by zapobiec przesuwanie się tortu w pudełku podczas np. transportu.
  • Odpowiednia wysokość – opakowanie powinno być na tyle wysokie by mógł zmieścić się w nim tort wraz z ozdobami.
  • Model składnia – najczęściej wybierane jest opakowanie w formie tak zwanego „koszyka”, pudełko to charakteryzuje się rączką u góry, która pomaga w łatwym przeniesieniu tortu. Wygodnie umieszcza się w nim tort ze względu na to w jaki sposób się składa. Na wysokie, piętrowe torty polecane są opakowania w formie obwolut i dwóch tacek – górnej i dolnej.

Producenci opakowań mają możliwość stworzenia pudełka dopasowanego do Twoich indywidualnych potrzeb. Jeżeli nie znalazłeś nigdzie opakowania, które spełnia Twoje oczekiwania, możesz osobiście skontaktować się z producentem.

Szeroki wybór opakowań na torty i ciasta znajdziecie na stronie producenta Recpak.

Pudełko stworzone z troski o środowisko – kartonowa rewolucja

Karton jako materiał wykorzystywany do produkcji opakowań cukierniczych wpisuje się w obecne trendy środowiskowe. Jest to materiał podlegający całkowitemu recyklingowi, znacznie zmniejsza negatywny wpływ na środowisko. Klienci coraz częściej sięgają po produkty , które wykonywane są z materiałów przyjaznych dla planety. Opakowanie z tektury jest również tańszą alternatywą dla innych materiałów. Dzięki przystępnej cenie surowca producenci mogą zaoferować swoim klientom pudełka wysokiej jakości w stosunkowo niskiej cenie.

Kreatywność, estetyka – czego chcieć więcej od opakowania?

Opakowanie kartonowe, pozwala nam na utrzymanie wysokiego poziomy estetyki naszej pracy. Chcąc by Twoje wypieki miały jakąś charakterystyczną cechę? Świetnym rozwiązaniem będzie umieszczenie na pudełko Twojego logo, może być w formie druku, naklejki czy pieczątki. Dobrym pomysłem na indywidualne podejście do klienta jest spersonalizowanie pudełka np. ręcznym pisaniem imienia.

Zobacz również
Warsztaty kulinarne dla młodych talentów - dlaczego warto je wprowadzić do szkół? 15

Podsumowując opakowania na torty i ciasta wykonane z kartonu są praktyczne, ekologiczne i estetyczne. Ich wszechstronność sprawia, że są one dobrym wyborem dla konsumentów i producentów dbających o środowisko, jak i o dobrą prezentację swoich deserów.

 

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry