Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

PIECZONY COMBER DZIKA

Comber dzika po 5 dniach wyjąć z marynaty, oczyścić z tłuszczu, naszpikować 20 dk. słoniny, obłożyć cienkiemi plasterkami słoniny i wsunąć do gorącego pieca.

Po 1 1/2 godziny plastry słoniny zdjąć, mięso zrumienić, obsypać je mąką, do sosu zaś dodać 1/2 szklanki białego wina i 1 szklankę śmietany, poczem piec jeszcze 1/2 godziny.

Następnie comber pokrajać na ukośne plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem.

Oddzielnie podać makaron włoski lub pure z kartofli, kapustę czerwoną lub chrzan, jak również konfitury z borówek

Pieczony comber dzika – przepis pochodzi z książki „Jak gotować dobrze smacznie i tanio”, rok wydania: 1935.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *