Nowy numer magazynu „Kuchnia” : wszystko o jedzeniu szybkim i powolnym
Co wspólnego ma koncentracja z gotowaniem i dlaczego czasem warto stać się… marchewką? Odpowiedzi na te pytania w marcowym numerze Kuchni, która już dziś dostępna jest w sprzedaży. Główny temat numeru to cykoria, która wcale nie musi być gorzka. Marcowy numer dostępny jest z dodatkiem w postaci książki z kultowymi przepisami – Moje wypieki, cz. I i cz. II.
Maia Sobczak – znana blogerka kulinarna, przedstawia swoje rozgrzewające propozycje na potrawy z kaszy, które bez trudu będzie można przygotować w domowym zaciszu. Przeczytamy również o rybie pieczonej w soli, ilustrowanej smakowitymi fotografiami, a także znajdziemy przepis na domowy olej kokosowy. Dla miłośników słodyczy – masa pralinowa nie tylko w czekoladkach, czyli przepis na masę i jej alternatywne sposoby wykorzystania.
– A dla odprężenia zapraszamy was jeszcze na lampkę włoskiego primitivo – dobrym winem zajmie się jak zwykle Ewa Wieleżyńska. Piwoszom przypominamy, że marzec to idealny czas na weekend w Dublinie, gdzie hucznie obchodzony jest dzień świętego Patryka – zachęca Ewa Wagner, redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”.
Wraz z marcowym numerem rusza konkurs „Gotuj z Kuchnią” – roczny plebiscyt fotograficzny dla czytelników magazynu. Głównym założeniem konkursu jest przygotowanie dania na podstawie przepisu, który znalazł się w bieżącym wydaniu miesięcznika i sfotografowanie go wraz egzemplarzem Kuchni w tle. Co miesiąc jury wybiera jednego zwycięzcę, którzy później walczą o nagrodę główną w plebiscycie rocznym. Nagrody, zarówno do comiesięcznych edycji, jak i finałowego konkursu ufundowane zostały przez markę SMEG. Regulamin konkursu „Gotuj z Kuchnią” dostępny jest na stronie www.magazyn-kuchnia.pl.
Marcowe wydanie miesięcznika „Kuchnia” ukaże się na rynku 21 lutego 2017 r. w cenie 9,99 zł lub 14,99 zł wraz z dodatkiem w postaci książki z kultowymi przepisami – Moje wypieki, cz. I i cz. II.