Przyjemność bez końca! Wegetariańskie burgery z ciągnącym się serem żółtym
Burgery to absolutny kulinarny „pewniak”, jeśli mamy ochotę na sycącą przekąskę, albo oryginalne menu podczas imprezy. Pomysłów na burgery jest nieskończenie wiele! Tym razem spróbujcie ich w wydaniu wege z pysznymi pieczarkami portobello i ciągnącym się serem Hochland Burger&Toast!
Kultowe burgery z chrupiącą bułką, mięsem, ogórkiem, serem i sosami to klasyka kuchni amerykańskiej. Ale dziś pozwalamy sobie w kuchni na nieco większą kreatywność i pyszne kombinacje smaków! Warto korzystać z nowych pomysłów, by kultowe danie zamienić w zaskakującą propozycję, która zachwyci gości podczas imprezy, czy bliskich na rodzinnym spotkaniu. Burgery w wersji wegetariańskiej, z oryginalnymi pieczarkami portobello, majonezem bazyliowym i serem Hochland, pozytywnie zaskoczą burgerowych tradycjonalistów! Ciągnący się, pyszny ser żółty Hochland Burger&Toast to kwintesencja tych burgerów. Spróbuj i przekonaj się, że kulinarna przyjemność może nie mieć końca – kusząca perspektywa, prawda?
Burgery z ciągnącym się serem:
Składniki:
• 4 bułki do burgerów
• 4 pieczarki portobello
• pomidor
• cebula czerwona
• sałata
• ser Hochland Burger&Toast
Majonez bazyliowy
• pół szklanki majonezu
• kilka gałązek bazylii
• sok z cytryny
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pomidora i cebulę kroimy w plastry. Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera. Wyłączamy ogień, nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.
Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.
Smacznego!