Teraz czytane
Zupa rybna z kluseczkami

Zupa rybna z kluseczkami

Oczyszczone głowy ryb z pokrajaną włoszczyzną, cebula i kilku ziarnkami pieprzu zalać dwoma litrami wody i gotować od 30 do 45 minut.

Przetrzeć przez gęsty durszlak, przelewając smakiem, którego po wygotowaniu nie powinno być więcej jak litra. Zasmażyć łyżkę masła z ½ łyżką mąki, zaprawić tą zasmażką zupę i wlać do wazy na ugotowane przedtem, cienko pokrajane kluseczki, łazanki, lub kaszkę zastudzoną i w kostki krajaną.

Kto lubi bardziej esencjonalną zupę może dodać do wazy parę łyżek śmietany łub rozbite żółtko.

Zobacz komentarze (0)

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

© 2019 ABCgotowanie.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Przewiń do góry