Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

Zupa rybna z kluseczkami

Oczyszczone głowy ryb z pokrajaną włoszczyzną, cebula i kilku ziarnkami pieprzu zalać dwoma litrami wody i gotować od 30 do 45 minut.

Przetrzeć przez gęsty durszlak, przelewając smakiem, którego po wygotowaniu nie powinno być więcej jak litra. Zasmażyć łyżkę masła z ½ łyżką mąki, zaprawić tą zasmażką zupę i wlać do wazy na ugotowane przedtem, cienko pokrajane kluseczki, łazanki, lub kaszkę zastudzoną i w kostki krajaną.

Kto lubi bardziej esencjonalną zupę może dodać do wazy parę łyżek śmietany łub rozbite żółtko.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *